Bergen bruist van de kunst

In Bergen wordt van 16 tot en met 25 oktober weer de Kunst10daagse gehouden met dit jaar als thema “de Kentering”. De gedachte achter het thema is een wereld in beweging, die vooruit gaat, terug gaat en soms stil blijft staan. Een tijd van verwarring die inspireert en waaruit nieuwe beelden en geluiden komen bovendrijven.

De kunst10daagse is een groots opgezet evenement waarbij ruim 200 kunstenaars exposeren op diverse locaties in Bergen en Bergen aan Zee. Via vijf uitgezette routes kunnen bezoekers van het evenement allerlei exposities vinden. Het publiek kan genieten van kunst, film, poëzie, en muziek.

Er staan op diverse locaties in Bergen en Bergen aan Zee muziek- en toneelvoorstellingen op het programma. Het bijzondere van de kunst10daagse is dat de kunst niet alleen wordt geëxposeerd in galeries en musea maar ook in diverse andere locaties zoals winkels, restaurants, hotels en scholen.

In het Vredeskerkje, de Ruïnekerk en de Taverne zijn verschillende concerten, zowel klassiek als populair. In de tuin van Kranenburgh staat een circustent, die elke dag geopend is met verschillende voorstellingen en waar workshops worden gehouden ook voor kinderen.

Op zondag 18 oktober is er in Bergen ook nog een kunstmarkt en een boekenmarkt. De kunst10daagse wordt op zondag 25 oktober afgesloten met een veiling in Kranenburgh. Deze veiling is van 14.00-18.00 uur.

Vanaf eind september is er een catalogus met een evenementengids te koop met alle locaties waar u exposities kunt bekijken, maar ook de uitgezette wandel- en fietsroutes staan in de catalogus vermeld.

Omdat de kunst10daagse zo’n groots opgezet evenement is, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om een paar dagen in de omgeving te verblijven. In de regio zijn een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden en dan kunt u meteen genieten van het prachtige bos- en duingebied dat u hier aantreft.

Op onze website vindt u een overzicht van de aanwezige hotels en bungalowparken. Ook vindt u hier de evenementenkalender met links naar onder andere de Kunst10daagse.