De kofferbakmarkt is terug!

Elke zondag kunt u de komende maanden weer terecht in Schoorl voor de kofferbakmarkt. Deze markt staat bekend als een van de gezelligste kofferbakmarkten. Tussen 9.30 en 16.00 is de kofferbakmarkt geopend aan de Sportlaan. De kans is groot dat u tussen alle koopjes ook iets van uw gading vindt!

Niet alleen de kofferbakmarkt is een reden om Schoorl de komende weken te bezoeken. Ook de Zonnetrein rijdt weer door het prachtige bos- en duingebied. De Zonnetrein biedt iedereen de mogelijkheid om te genieten van het Schoorlse natuurgebied.

Elke zondag en woensdag vertrekt de Zonnetrein bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en kaartjes kunt u reserveren bij het Buitencentrum. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie over de vertrektijden.

Het Buitencentrum heeft ook weer vele activiteiten op de agenda staan voor de meivakantie. Naast mooie wandelingen die u kunt maken onder begeleiding van de boswachter kunt u ook dit jaar weer het gebied verkennen op de Segway. Op deze elektrische step kunt u zondag 1 mei een toer maken.

Op zondag 1 mei en zondag 15 mei is de roofvogelpresentatie. U krijgt niet alleen veel informatie over roofvogels, maar de boswachter gaat ook met u op de fiets door het gebied om roofvogels te spotten.

De vroege vogels willen we nog even attent maken op het Dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Er zijn drie routes uitgezet in de Schoorlse Duinen met verschillende lengtes. U kunt kiezen uit 7, 15 of 25 km. De start is om 4.30 uur en u kunt ook een ontbijt bij boeken. Een bijzondere ervaring om zo vroeg in de ochtend een wandeling te maken en te genieten van de rust, de vogels en de prachtige omgeving. Op onze evenementenkalender vindt u meer informatie over deze vroege ochtendwandeling.

Gaat u liever wat later op pad dan kunt u naar het mooie strand van Camperduin. De lagune is onlangs weer gevuld met vers zeewater. Ook is op het strand het nieuwe paviljoen van Luctor et Emergo geopend waar u op het terras kunt genieten van de zee en de duinen.

Elke zondag is er live muziek te beluisteren bij Struin, waar u bij mooi weer natuurlijk ook op het terras kan genieten van het mooie uitzicht.

Aan het einde van de meivakantie is er in Bergen weer de eerste van een serie boekenmarkten. De boekenmark is een must voor de leesliefhebber. In alle genres zijn wel boeken te vinden. De markt is geopend van 11.00 tot 17.00 en is op het Plein in Bergen.

Voor andere leuke activiteiten in de regio kunt u terecht op onze evenementenkalender op SchoorlAanZee.info. Ook vindt u daar een overzicht van alle accommodaties in Schoorl of u nu een huisje zoekt, een hotel of een camping. In Schoorl is voor ieder wat wils!