De donkere gezellige dagen voor kerst.

Deze laatste weken van het jaar is er weer van alles te doen in Schoorl. Op zondag 18 december is er in het centrum van Schoorl voor de 9e keer een gezellige kerstmarkt. Er is een (bijna echt) rendier met elven en natuurlijk zal ook de kerstman zelf niet ontbreken. De winkels zullen ook geopend zijn op deze dag. De markt begint om 11.00 en duurt tot het donker wordt.

Houdt u meer van rust deze dagen dan is er een bijzondere stiltewandeling die 18 en 28 december, die start bij het Buitencentrum. In stilte kunt u alle geluiden van de natuur beleven, een bijzondere ervaring. De wandeling start beide dagen om 11.00 en duurt ongeveer twee uur.

Wie meer van het donker wil genieten deze dagen kan mee met de schemerwandeling op 18 december. Deze wandeling start aan het eind van de middag rond 15.30 en de gids neemt u mee om deze mysterieuze tocht te beleven. Onderweg vertelt de gids nog een verhaal.

Als het echt donker is om 19.30 kunt u mee met de nachtwakerwandeling op 23 december. Deze bijzondere belevenis is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar oud en start om 19.30.

Op 28 december is er nog een lichtjeswandeling die start om 19.00 uur en ongeveer twee uur duurt. Met kaarsjes wordt er licht gebracht in de duisternis en onderweg wordt u getrakteerd op een warm drankje. Na afloop van deze wandeling staat er nog een verrassing op iedereen te wachten bij de vuurkorf. Voor kinderen is er deze dag gelegenheid om zelf een lichtje te knutselen en met dat lichtje kan een prachtige route worden gelopen door het bos. Ook hier na afloop natuurlijk wat lekkers bij de vuurkorf. Het knutselen begint om 18.00 uur.

Tot slot is er nog het spannende strikken en stropers voor kinderen die van avontuur houden. De boswachter heeft hulp nodig om stropers te vangen en de strikken om te ruimen die door de stropers uitgezet zijn om dieren te vangen. Maar pas wel op voor de stropers! Deze tocht is op 28 december en u kunt zich voor deze tocht en alle andere activiteiten aanmelden bij het Buitencentrum.

Voor de kleintjes is er op 28 december nog een voorstelling van het poppentheater Belletje Sterk met deze keer een kerstvoorstelling. Er zijn twee voorstellingen om 11.00 en 14.00 uur. De show duurt ongeveer anderhalf uur.

Wij wensen u deze laatste dagen van het jaar nog veel plezier in het mooie Schoorl met al deze bijzondere activiteiten.