De decembermaand in Schoorl

Volgend weekend is er al kerstmarkt in Bergen. Op zondag 13 december is deze sfeervolle markt te vinden bij de Ruïnekerk. Er zijn niet alleen kraampjes maar ook allerlei activiteiten voor de kinderen en een optreden van de coverband Spinning Out.

Een week later is de kerstmarkt in het centrum van Schoorl. De markt is van 9.30 tot 17.30 geopend. U kunt een bezoek aan de markt natuurlijk combineren met een heerlijke boswandeling en een bezoek brengen aan het Buitencentrum. Op 20 december kunt u daar een kerststukje maken. U maakt het stukje op een boomschijf en er is ook de mogelijkheid om een eigen kaars te maken.

Ook kunt u mee met de Nachtwakerwandeling. Deze spannende ontdekkingstocht staat gepland op vrijdag 11 december en start om 19.30 uur. Een andere avondwandeling is de lichtjeswandeling. De route door de duinen is sfeervol verlicht. Voorafgaand aan de tocht kunnen kinderen tot 10 jaar hun eigen lampion knutselen. Deze wandeling is op zaterdag 19 december en start tussen 19.00 en 20.30 uur.

Na de kerstdagen staat er ook nog een Winterwandeling gepland op zondag 27 december. Na afloop kunt u broodjes bakken boven het kampvuur. De wandeling start om 11.00 uur.

Op zondag 20 en 27 december kunt u ook naar Camperduin gaan voor een lekkere strandwandeling. Aansluiten dan even lekker opwarmen bij Paviljoen Struin waar vanaf 14.00 live muziek te beluisteren is. Op 20 december treedt Thea van Hulst op met begeleiding van Rene van Kerckhoven. De muziek ligt prettig in het gehoor met jazzy stukken met een vleugje blues. Een week later treedt Irish Demand op en kunt u heerlijk luisteren naar ontspannende muziek. De toegang is gratis!

Zoals u ziet is er weer reden genoeg om Schoorl in de komende week te bezoeken. Op onze website www.schoorlaanzee.info vindt u een compleet overzicht van alle activiteiten op onze evenementenkalender. Als u nog een verblijf zoekt tijdens een kerstvakantie kunt u kijken bij de adressenlijst. Alle recreatieverblijven in Schoorl, Groet en Camperduin zijn daar te vinden.

Wij wensen u een fijne en actieve decembermaand!