Opening nieuwe kanoroutes Bergen

Woensdag 9 september werd in Bergen het vernieuwde kanonetwerk officieel geopend door wethouder Odile Rasch. De gemeente Bergen heeft budget beschikbaar gesteld voor het uitbreiden van de bestaande routes. Er zijn onderweg nieuwe steigers en er is de mogelijkheid om te picknicken aan één van de tafels die langs de route geplaatst zijn.

Er zijn vier kanoroutes met bordjes te volgen. Er is de route Rondje Bergen, de route Alkmaar -Egmond Binnen- Egmond aan de Hoef, de route Alkmaar - Egmond aan de Hoef en tenslotte de route Alkmaar- Egmond Binnen.

Dankzij deze uitbreidingen is het nu mogelijk om met de kano de Abdij van Egmond te bereiken. Dit is een mooi plek om even een pauze in te lassen en een bezoek te brengen aan de Benedictijnse St.-Adelbertabdij. Al meer dan duizend jaar is hier een gemeenschap van Benedictijnse monniken gevestigd. U vindt er een abdijwinkel, een kaarsenmakerij en een pottenbakkersatelier. Er worden ook diverse activiteiten georganiseerd voor bezoekers.

Er wordt nog gewerkt aan een laatste stukje van de route dat u naar ’t Slot in Egmond aan de Hoef leidt. De wethouder vertelde dat die laatste werkzaamheden nog voor dit jaar gepland zijn. Na een korte toespraak en een proost op de opening stapte Odile Rasch in de kano om een stukje van de route uit te proberen.

Als u zelf wilt gaan kanoën, maar niet in het bezit bent van een kano dan is er de mogelijkheid om te huren. Bij Bootjesverhuur Bergen kunt u niet alleen een kano huren maar ook motorbootjes. Een heerlijke manier om Bergen en Egmond vanaf het water te verkennen. De nieuwe kanoplaats bevindt zich in Bergen bij de Groeneweg en de Meerweg . We wensen u veel vaarplezier!