Herfstwandeling

De herfst is altijd een mooi jaargetijde om lekker te gaan wandelen. In de Schoorlse Duinen zijn een aantal mooie wandelroutes uitgezet die de moeite waard zijn en u langs de mooiste plekjes leiden.

De routes variëren in lengte van ongeveer 5 kilometer tot 23 kilometer.

Eén van de kortere tochten is de roet-route. Deze route is uitgezet na de duinbranden die een groot deel van het bos verwoestten. Uw wandeling start bij het bezoekerscentrum en via het Vogelmeer komt u bij de plek waar in 2009 een fikse brand gewoed heeft. Er staan een aantal informatieborden langs de route en u kunt zelf zien hoe de natuur zich herstelt na de brand. De route gaat ook nog langs een mooi uitkijkpunt en u komt via het kabouterbos weer bij het bezoekerscentrum terug.

Als u een wat langere wandeling wilt maken kunt u kiezen voor de blauwe of witte route die u allebei naar het strand van Schoorl brengen. Via smalle paadjes loopt u door bos en heide om uiteindelijk de zee te bereiken.

Veel van de routes komen langs de Berenkuil, dat alleen voor wandelaars en fietsers te bereiken is. Hier kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

Voor de wandelaar die van een uitgebreide tocht houdt is er nog een route van maar liefst 23 kilometer die u door het noordelijke deel van het bos- en duingebied leidt. U wandelt dan naar het prachtige strand van Camperduin waar het hele jaar door twee strandpaviljoens geopend zijn.

In deze tijd van het jaar zijn er volop paddenstoelen te vinden in het bos. In oktober is er bij het bezoekerscentrum een paddenstoelenexpositie. U kunt deze dagelijks (gratis) bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Wilt u na het bezoek van de expositie nog verder speuren naar paddenstoelen dan kan dat met de paddenstoelenexpeditie. Bij de balie van het bezoekerscentrum kunt u een tas met spullen kopen voor deze zoektocht naar allemaal verschillende soorten paddenstoelen.

Bij het bezoekerscentrum kunt u ook terecht voor een kaart met wandel- en fietsroutes.

In de herfstvakantie worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd die u terug kunt vinden op onze website SchoorlAanZee.info